Eiken hardwax vloeren combineren de positieve eigenschappen van lak en olie. Hardwax is een mengsel van olie en lak. Hardwax beschermt het hout tegen vocht; de hardwax verzadigd het hout zodat deze waterafstotend wordt.

U kunt bij eiken hardwax vloeren kiezen tussen de glansgraden: glans, zijdemat of mat. Daarnaast zijn ook verschillende kleurvariaties mogelijk.

Het dagelijks onderhoud van een eiken hardwax vloer bestaat uit het wissen, vegen en/of stofzuigen van uw vloer. Verder is het belangrijk dat u vuil zo snel mogelijk wegneemt. Eens in de vijf jaar heeft de vloer intensief onderhoud nodig. Dit kan zonder voortijdig schuren.

Kortom, met een eiken hardwax vloer haalt u een vloer in huis die goed bestand is tegen vocht, minder makkelijk vuil aantrekt en daardoor gemakkelijker te reinigen is. Bovendien is hardwax plaatselijk bij te werken (tenzij u voor een gekleurde hardwax kiest, dan is dit lastiger).

Onze hardwax merken voor eiken vloeren

De merken die wij aanbieden voor eiken hardwax vloeren zijn Osmo, Woca en Blue Dolphin.

 

Osmo

Van oorsprong Duits bedrijf en een van de leidende fabrikanten en aanbieder van moderne kant en klare producten. Osmo vertegenwoordigd prachtige vloeren. Daarnaast zijn alle afwerkingen van Osmo gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen. Dit zorgt voor een natuurlijke en milieuvriendelijke afwerking zonder gezondheidsrisico’s.

Woca

Woca is een Deens bedrijf met 60 jaar ervaring met het onderhouden van houten trappen, vloeren en meubels. Dit merk heeft verschillende loog, zeep en olieproducten ontwikkeld voor de basisbehandeling, de verzorging en het onderhoud van hout.

Blue Dolphin

Blue Dolphin is de specialist als het gaat om duurzame bescherming van houten vloeren, terras of meubels; ze hebben meer dan 20 jaar ervaring. Dit bedrijf maakt eerlijke, duurzame kwaliteitsproducten met respect voor het milieu en veiligheid. Daarom heeft Blue Dolphin ook de dolfijn als beeldmerk gekozen; de dolfijn is een intelligent en schoon dier, en blauw staat voor betrouwbaarheid.

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

  • Ervaring met het leggen van vloeren sinds 1974
  • Eigen team van parketteurs
  • Jarenlange ervaring met het leggen van houten vloeren op vloerverwarming
  • Webshop met onderhoudsproducten voor uw vloer