Ontdek de gietvloeren van Baltussen Vloeren

Waar veel mensen dachten dat gietvloeren maar een “trend” waren, blijft dit type vloeren veel terrein winnen als vloer. Door de unieke (meestal) industriële uitstraling is een gietvloer een aanwinst in uw interieur.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een afwerklaag welke wordt aangebracht op uw (bijvoorbeeld zandcement) dekvloer. Een gietvloer, zoals de naam al zegt, wordt over uw bestaande vloer gegoten wanneer deze uithardt. Hierdoor beschermt u uw dekvloer en geeft u uw interieur een unieke uitstraling.

Een gietvloer kan op verschillende manieren gemaakt worden. Zo kan de samenstelling van uw gietvloer bestaan uit beton, polyurethaan (PU) of epoxy. Geen enkele samenstelling is “het beste”. Ze dienen allemaal een andere vloer. Zo wordt epoxy, vanwege de hygiëne vooral gebruikt in de industrie.

De polyurethaan (PU) is het meest gekozen als het gaat om gebruik in woningen. Een PU-gietvloer is elastisch, heeft een sterke beschermingslaag en is in veel verschillende uitstralingen verkrijgbaar. De bijnaam van de PU-gietvloer is daarom ook wel ‘woonbeton’.

De gietvloeren van Baltussen vloeren

Baltussen vloeren kan u helpen met PU gietvloer. De gietvloeren van Baltussen worden altijd aangebracht als een twee componenten afwerking vloer met een dikte van +/- 3mm. De gietvloeren van Baltussen vloeren zijn gemakkelijk in het onderhoud; wij sturen standaard een professioneel onderhoudsadvies mee bij aankoop van een gietvloer. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan welke type viltjes u moet gebruiken voor uw meubilair.

Baltussen Vloeren kan uw gietvloer in iedere kleur aanbrengen. Naast een effen kleur, ook wel mono gietvloer genoemd, kunnen wij uw gietvloer ook aanbrengen met twee of meer kleuren. Het is ook mogelijk om middels gekleurde vlokken een geheel andere dimensie aan uw gietvloer te geven. Een gietvloer kenmerkt zich door haar eigentijdse, strakke en stoere look.

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Een gietvloer is geschikt voor vloerverwarming. Bijvoorbeeld de betonlook gietvloeren van Baltussen vloeren zijn 3 millimeter dik en worden rechtstreeks gegoten over de dekvloer. Hierdoor kan de warmte vanuit uw vloerverwarming gemakkelijk door de betonvloer heen en heeft u weinig last van rendementsverlies.

Is een gietvloer geschikt voor uw badkamer of andere “natte ruimtes”?

Ja, de gietvloeren van Baltussen Vloeren zijn geschikt voor alle ruimtes in uw woning. Door de naadloze wandafwerking kan het water geen kant op en blijft dit er op liggen. Wel moet u uw vloer in de badkamer bijvoorbeeld altijd droog maken.

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

  • Sinds 1974 landelijke werkzaam in het installeren van parket, hout en PVC vloeren
  • Het totaalconcept met vloerverwarming, wij leggen deze ook aan, zodat garantie en afstemming bij 1 partij ligt
  • Een vast team van zeer ervaren parketteurs en stoffeerders
  • Wij ontzorgen graag in uw vloerproject, vanaf het begin tot NA de oplevering