Een eiken planken vloer heeft een moderne uitstraling. Dit, ondanks dat een plankenvloer een van de oudste vloerbedekkingen is. Eiken Planken, ook wel stroken genoemd, is het meest bekende en meest toegepaste legpatroon voor houten vloeren. De populariteit is met name te danken aan de natuurlijke uitstraling en het tijdloze karakter. Bekijk hier onze eiken planken vloeren.

Bauwerk gerookt stroken

Mogelijkheden eiken planken vloer

Eiken planken vloeren bieden veel mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende breedtes en lengtes van de planken, en ook de kleur kan door middel van een kleurolie naar wens worden gekozen. Een andere kleur kan uw vloer een totaal andere dimensie geven. Bovendien kan er ook voor een vellingrand (ook wel ‘v-groef’) gekozen worden. Dit is een schuine rand aan de lange zijde van de plank van 45 graden. Deze zorgt ervoor dat de planken mooi geaccentueerd worden, en individueel te onderscheiden zijn. Dit zorgt voor een stoere, authentieke houten vloer. Wanneer u kiest voor planken zonder vellingrand, is de vloer over het hele oppervlak glad en oogt deze strak en modern. Naast de legwijze, kunt u ook kiezen uit diverse afwerkingsmogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een verouderde en gerookte uitstraling. Dit zorgt voor een doorleefd en ruw karakter.

Bauwerk casapark farina
Bauwerk casapark farina

Eiken planken vloeren zijn geschikt voor ieder woontype; van appartement tot vrijstaande woning. Door de verschillende breedtes kan bijvoorbeeld uw woonkamer een ruime indruk geven door het gebruik van brede planken. Is uw woonkamer niet al te groot? Dan is het verstandig om te kiezen voor een smallere plank.

Eiken Curv8 vloer naturel geolied
Eiken vloer mer curve

Eiken planken vloer met vloerverwarming

Een eiken planken vloer is zeer goed te combineren met vloerverwarming. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of lees alles over hout met vloerverwarming

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Wij komen graag vrijblijvend op bezoek met voorbeeldvloeren, zodat u een goede indruk krijgt van de sfeer die de vloer kan uitstralen. Ook kunt u op onze Zoek je houten vloer pagina zelf ook ons assortiment bekijken.

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

  • Sinds 1974 landelijke werkzaam in het installeren van parket, hout en PVC vloeren
  • Het totaalconcept met vloerverwarming, wij leggen deze ook aan, zodat garantie en afstemming bij 1 partij ligt
  • Een vast team van zeer ervaren parketteurs en stoffeerders
  • Wij ontzorgen graag in uw vloerproject, vanaf het begin tot NA de oplevering