Eiken visgraat vloeren zijn populairder dan ooit! Waar in het verleden een eiken visgraat vloer bekent stond haar authentieke en klassiek uitstraling in oude panden als stadspaleizen en herenhuizen, wordt de visgraat vloer tegenwoordig ook veel toegepast in combinatie met een modern interieur in woningen, kantoren en winkelpanden. Onze parketteurs hebben al vele jaren ervaring met het leggen van houten visgraat vloeren.

Klassieke eiken visgraat vloeren

Oorspronkelijk werden de klassieke eiken visgraat vloeren gelegd in oude grachtenpanden in Amsterdam. Daarvoor – in de 16e en 17e eeuw – was dit patroon al te vinden in de huizen van Franse, adellijke families. De klassieke visgraat vloeren zijn oorspronkelijk wat kleine van maatvoering en geleverd met band en bies. Ook een afwerking met staande sluitfriezen behoort tot de mogelijkheden. De slanke, korte stroken zorgen voor een klassieke uitstraling.

Moderne eiken visgraat vloeren

Sinds een aantal jaar zijn de eiken visgraat vloeren opnieuw uitgevonden. Eerder werden visgraat vloeren als ‘deftig’ en ‘conservatief’ gezien, maar het klassieke patroon is in een modern jasje gestoken en enorm populair! Het visgraat legpatroon in combinatie met nieuwe kleuren zorgt voor veel mogelijkheden. Grote patronen zorgen bijvoorbeeld voor een moderne uitstraling met een uniek karakter.

Moderne eiken visgraat
Moderne eiken visgraat

Visgraat vloer op vloerverwarming: De perfecte combinatie!

Een visgraat vloer op vloerverwarming is geen probleem. Baltussen Vloeren legt al jarenlang houten vloeren in combinatie met vloerverwarming. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming heeft u geen zichtbare radiatoren meer nodig in huis. Hierdoor wordt er geen praktische ruimte in beslag genomen. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een constante temperatuur in huis, en wordt vloerverwarming ervaren als comfortabeler. Meer hierover leest u op onze vloerverwarming-pagina.

Eiken visgraat vloeren in verschillende uitstralingen

Eiken visgraat vloeren zijn te krijgen in verschillende afwerkingen. Iedere afwerking heeft een unieke, eigen uitstraling. Zo kunt u de vloer een kleur geven door middel van een kleurolie of de vloer laten roken, voor een meer vergrijsde uitstraling. Ook technieken als roken en verouderen behoren tot de mogelijkheden, om de vloer een verouderde uitstraling te geven.

Eiken visgraat verouderd gerookt wit geolied

Eiken visgraat vloer laten leggen

Bij Baltussen vloeren koopt u niet alleen een vloer, maar een levenslange belevenis! Naast het leggen van de vloer verzorgen wij ook alle service rondom het leggen. Wij komen eerst bij u thuis langs om alles op te meten, en geven u advies over de aanpak. We controleren de ondervloer en het vochtpercentage in uw woning en bespreken de uitvoering zodat u niet voor verrassingen komt te staan. We nemen u mee in het proces zodat het resultaat is zoals gewenst en verwacht!

Heeft u vragen of kleuren, afwerkingen of toepassing of vloerverwarming of andere opmerkingen? Neemt u dan contact met ons op; we staan u graag te woord. U kunt ook altijd langskomen in onze showroom in Hoogeveen, waar wij u onder het genot van een kop koffie of thee de mogelijkheden laten zien.

Eiken patroonvloeren

Eiken houten vloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Het legpatroon van uw vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de vloer, en hiermee de sfeer in uw woning, winkel- of kantoorpand. De bekendste legpatronen voor eiken houten vloeren zijn stroken, visgraat en Hongaarse punt. Maar daarnaast zijn ook andere, unieke patronen mogelijk.

Zoekt u een uniek patroon?

Ook andere legpatronen zijn mogelijk. Wij werken met eigen parketteurs, stuk voor stuk vakmannen, daardoor zijn wij in staat om een legpatroon op maat voor u te leggen. Voorbeelden van overige legpatronen zijn kopshout en het versailles patroon. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

  • Ervaring met het leggen van vloeren sinds 1974
  • Eigen team van parketteurs
  • Jarenlange ervaring met het leggen van houten vloeren op vloerverwarming
  • Webshop met onderhoudsproducten voor uw vloer