Verouderde eikenvloeren geven uw woning een doorleefd karakter. Deze vloeren zijn populair, en daarmee gewild. De vloer is nieuw, maar ziet er door het verouderen uit als een doorleefde vloer. Er zijn verschillende verouderingsprocessen mogelijk. Ieder heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling.

Verouderingsprocessen

Er zijn verschillende methoden voor het verouderen van een vloer. Verschillende gereedschappen kunnen gebruikt worden om de planken een geleefde uitstraling te geven. Een voorbeeld is de vloer trommelen. Dit houdt in dat de planken in een trommel gestopt worden met harde materialen als moeren en bouten. Deze voorzien de vloer van extra deuken, om het effect van het verouderen nog sterker te maken. Met een loogbeits of door het roken van de planken, kan de vloer een verweerde, grijze kleur krijgen. Als laatste is het borstelen van de planken een manier om de houtnerf beter zichtbaar te maken. Hiermee blijft een later aangebrachte kleur op een unieke manier achter in de open geborstelde houtstructuur.

Interieur eiken verouderde vloer

Een verouderde vloer past in ieder interieur, van modern tot klassiek. Kortom: eiken verouderde vloeren zijn toepasbaar binnen zeer uiteenlopende interieurstijlen. Een bijkomend voordeel van eiken verouderde vloeren, doordat ze verouderd zijn, beschadigingen minder snel zichtbaar worden.

Eiken verouderde vloer met vloerverwarming

Vloerverwarming in combinatie met een eiken verouderde vloer behoort ook tot de mogelijkheden. De eiken duoplank is perfect om te verouderen, door zijn minimale werking.

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer, maar houdt u van een authentieke uitstraling? Dan is een verouderde eiken vloer voor u een interessante optie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

  • Sinds 1974 landelijke werkzaam in het installeren van parket, hout en PVC vloeren
  • Het totaalconcept met vloerverwarming, wij leggen deze ook aan, zodat garantie en afstemming bij 1 partij ligt
  • Een vast team van zeer ervaren parketteurs en stoffeerders
  • Wij ontzorgen graag in uw vloerproject, vanaf het begin tot NA de oplevering