Jan Carmiggelt Collectie – Huis te Echten – Eiken Plank 220

De Jan Carmiggelt Collectie is een in eigen beheer door Baltussen Parket ontwikkelde serie Eiken planken en Eiken visgraatvloeren, op basis van een tweelaags systeem, welke kant en klaar vanaf fabriek zijn afgewerkt met olie. Na het leggen van de houten vloer, is deze gelijk beloopbaar.

Met de Jan Carmiggelt Collectie kiest u voor een betaalbare vloer, met een hoog afwerkingsniveau en karaktervolle uitstraling. De gezonde sortering van het Eiken hout zorgt voor een vloer met genoeg tekening en leven, maar ook weer niet te veel rustiek, waardoor deze vloeren een uitstekend basis onderdeel zijn in uw interieur.

Hierdoor worden de houten vloeren uit de Jan Carmiggelt Collectie in allerlei uiteenlopende woningen gelegd, van moderne nieuwbouw appartementen tot aan eeuwenoude woonboerderijen, bijna geen interieur waar deze vloer niet past.

De vloeren zijn uitermate geschikt voor vloer verwarming en koeling. Niet enkel de cijfers zijn kloppend, maar na duizenden probleemloos gelegde vierkante meters, weten wij als Baltussen Parket precies wat u van deze vloeren kunt verwachten.

Jan Carmiggelt Collectie – Huis te Echten

Een Eiken duoplank gerookt naturel geoliede vloer heeft een diepe warme uitstraling. De natuurlijke kleur van het Eiken wordt door middel van een oud ambachts procedé donkerder gemaakt.

Hierbij wordt het looizuur in het Eiken houten geactiveerd, de kleuren bij een gerookt Eiken vloer zijn dan ook door en door. Dit betekent niet dat er een pigment toevoeging aan de olie de vloer zijn kleur geeft, maar dat echt het hout verkleurd. Omdat niet elke plank een gelijke waarde aan looizuur heeft, ontstaan er onderlinge kleurverschillen tussen de planken, van lichtere en donkere planken.
Dit geeft een mooie levendige vloer, die vooral met de tijd nog warmer wordt, onder invloed van daglicht.

De gerookt Eiken duoplank vloer in deze klantcase is enkel gerookt, hierdoor geeft het de lichte kamer een warme uitstraling, waarbij goed de onderlinge kleurverschillen van de gerookte Eiken planken naar voren komen.

Voordeel van een gerookte Eiken vloer is dat deze kleur door en door is, bij beschadigingen worden de krassen niet licht, maar blijven deze donker, zodra je er onderhoudsolie op aanbrengt.

Vloer details
 • Legwijze

  Zwevend, Verlijmd,
 • Legpatroon

 • Kleur

  Warme kleur, Donkere kleur,
 • Afmetingen

  220x12x2200
 • Vloerverwarming

  Ja,
 • Afwerking

  Olie,
 • Merk

Bereken uw totaalprijs voor Jan Carmiggelt Collectie – Huis te Echten

Vul hieronder het aantal vierkante meters van uw woning, winkel of kantoorpand in met daarbij uw gegevens. U krijgt van ons direct een prijsindicatie (inclusief leggen) te zien en deze wordt ook per e-mail naar u toegestuurd.

 • Hidden
  Toegestane bestandstypen: jpeg, png, dwg, swf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
  Optioneel

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

 • Sinds 1974 landelijke werkzaam in het installeren van parket, hout en PVC vloeren
 • Het totaalconcept met vloerverwarming, wij leggen deze ook aan, zodat garantie en afstemming bij 1 partij ligt
 • Een vast team van zeer ervaren parketteurs en stoffeerders
 • Wij ontzorgen graag in uw vloerproject, vanaf het begin tot NA de oplevering