Een houten vloer maakt lawaai

Veel mensen denken dat je, wanneer je over een houten vloer loopt, altijd gekraak en gepiep hoort. Dat klopt. Alleen als u daar zelf voor kiest. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om geluidshinder van een houten vloer tegen te gaan. Er bestaat bijvoorbeeld geluidsisolatie voor onder uw vloer om dit tegen te gaan. Daarnaast zou een vloerkleed ook zeker uitkomst bieden.

Houten vloeren en vochtige omgevingen gaan niet samen

Heeft u een groot gezin dat volop gebruikt maakt van een gezamenlijke badkamer door te douchen, te badderen en tanden te poetsen of bent u een amateur kok die veel tijd in de keuken doorbrengt? Dan is het niet vreemd om te denken dat zulk gebruik niet samengaat met een watergevoelig product als een houten vloer, maar toch is het mogelijk. Als u rekening houdt met de luchtvochtigheid en het extra onderhoud van de vloer is het zeker mogelijk om uw badkamer stijlvol en warm te laten worden met een mooie houten vloer en kunt u, zonder problemen, uw vloer in de woonkamer doorleggen in uw keuken.

Een huisdier en een houten vloer gaan niet samen

Een houten vloer is erg hygiënisch, omdat al het stof en vuil op de vloer blijft liggen en niet in de vloer trekt. Stofzuigen en zorgvuldig dweilen ruimen dus ook alle haren en modderrestjes van buiten van uw kat of hond op. Wel moet u rekening houden met een onderlaag voor een drinkbak. Water en hout zijn nog steeds niet elkaars beste vrienden, daarom biedt een beschermlaag als een kleed of mat een goede uitkomst.

Houten vloeren zijn koud en kil

U kent het wel: in de koude wintermaanden rolt u uit uw warme bed op maandagochtend en stapt u ietwat gedemotiveerd de koude, kille woonkamer in om u op te maken voor een nieuwe werkweek. Dikwijls wordt aangenomen dat een houten vloer bijdraagt aan die kou. Maar niets is minder waar. Tegenwoordig is het namelijk, wat veel mensen niet weten, mogelijk om ook uw houten vloer te voorzien van vloerverwarming. Zo voelt die bekende maandagochtend een stuk minder koud en kil.

Het onderhoud van een houten vloer is duur

Uiteraard heeft een houten vloer eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig om de vloer mooi te houden. Dit kan gedaan worden door Baltussen Parket, maar ook door u zelf! In onze webshop zijn allerlei onderhoudsproducten verkrijgbaar voor elk type vloer. Uitleg over het gebruik van de producten is allemaal te vinden op de website. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met ons via 088 600 2000 of info@parketonderhoudservice.nl

Kortom, een houten vloer is een uitstekende keus! Voor meer informatie over onze vloeren, producten en diensten bel 088 600 2000 voor een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs of voor telefonisch advies, of kom eens langs in onze showroom in Hoogeveen!