Een geborstelde eiken vloer geeft uw vloer een uniek karakter. Bij het borstelen wordt zacht hout door staalborstels tussen de harde nerven weggeslagen. Hierdoor wordt de nerfstructuur van het hout duidelijker zichtbaar. Er ontstaat meer structuur, welke voelbaar is in de vloer.

Heftig en rustig borstelen

Er zijn verschillende manieren om te borstelen; heftig en rustig. Bij heftig borstelen wordt het proces met meer gewicht uitgevoerd. Hierdoor zal de kleurolie nog meer naar de nerven toetrekken. Bij het licht borstelen zal de vloer matter ogen dan standaard geoliede vloeren. Om te kijken welke manier van borstelen bij u past, zou u onze samples moeten zien. Hierdoor krijgt u het best beeld bij een geborstelde houten vloer.

Afwerking geborstelde eiken vloer

Geborstelde eiken vloeren kunnen erg mooi afgewerkt worden met bijvoorbeeld een witte olie. De kleurpigmenten van olie trekken wat meer naar de nerf toe, dit zorgt voor een andere uitstraling. Wanneer u naast een geborstelde, ook een gerookte eiken vloer heeft, ontstaan er duidelijke contrasten. De houtnerven steken dan sterk wit af tegen het donker gerookte hout. Dit zorgt voor een schitterende uitstraling.

Wilt u wel een geborstelde vloer, maar niet dat de houtnerven opvallen? U kunt dan kiezen voor een naturel olie of hardwax.

Veel mogelijkheden voor een geborstelde eiken vloer

Door de verschillende soorten borstelen en mogelijke combinaties met andere afwerkingen, zijn er veel verschillende uitstralingen mogelijk. Ook is het mogelijk een geborstelde eiken vloer te combineren met vloerverwarming. Bovendien kan deze vloer gelegd worden in verschillende typen woningen, van vrijstaand en twee-onder-een-kap tot rijtjeswoningen en appartementen. Wij laten u graag bij ons in de showroom of bij u thuis voorbeelden zien. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u op onze offertepagina terecht voor een prijsindicatie.

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

  • Sinds 1974 landelijke werkzaam in het installeren van parket, hout en PVC vloeren
  • Het totaalconcept met vloerverwarming, wij leggen deze ook aan, zodat garantie en afstemming bij 1 partij ligt
  • Een vast team van zeer ervaren parketteurs en stoffeerders
  • Wij ontzorgen graag in uw vloerproject, vanaf het begin tot NA de oplevering