Afwerklijsten

Een afwerklijst (ook wel ‘platte plint’ of ‘deklijst’ genoemd) is een houten plint in dezelfde stijl als uw vloer. Dit brengt harmonie in uw interieur. De plinten zijn verkrijgbaar in elke gewenste houtsoort en afwerking. Ook zijn verschillende breedtes en diktes mogelijk.

Band en bies

De ‘band’ is de rand (ook wel kader genoemd) die om een vloer heen tegen de muur geplaatst wordt. De band bestaat uit lange delen, die een mooie en nette uitstraling geven. Daarnaast zijn banden verkrijgbaar in verschillende breedtes. Vooral bij visgraatvloeren is een band een fraaie randafwerking. Ook een dubbele band behoort tot de mogelijkheden.

Een ‘bies’ is een donkere lijn, die gelegd kan worden tussen de band en de vloer. Deze is vaak gemaakt van wengé hout, wat van zichzelf een donkere kleur heeft. Het is ook mogelijk om voor een dubbele bies te kiezen, of voor een lichtere bies van bijvoorbeeld esdoornhout (maple).

Overgang

Wanneer u hoogteverschil heeft tussen verschillende ruimtes, bijvoorbeeld tussen de keuken en woonkamer, kan een overgangsstuk (ook wel profiel genoemd) uitkomst bieden. Deze profielen zijn in verschillende kleuren en van verschillende materialen verkrijgbaar.