Een Tapis Merbau Stroken vloer dankt haar uitstraling vooral aan de kleur van de Merbau planken, deze variëren van oranje tot donkerbruin of zelfs bijna zwart. Bij blootstelling aan licht worden lichte gedeelten in het hout lichter en donkere delen donkerder. Dit geeft een Tapis Merbau Stroken vloer haar exclusieve uitstraling.

Het bijzondere aan de houtsoort Merbau is dat deze voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. Zo worden er Merbau deuren, Merbau tafels, Merbau kozijnen en uiteraard Merbau vloeren gemaakt. Merbau is een hoogwaardige houtsoort, voornamelijk doordat de houtsoort zo weinig werkt.

Mogelijkheden van een Tapis Merbau Stroken vloer

Ook is het mogelijk om te variëren qua afmetingen van de Merbau plankjes. In deze woning in Haren is gekozen voor Merbau stroken waarvan de lengtes variëren tussen de 70cm tot 140cm lang.

De Merbau Stroken kunnen worden afgewerkt met een olie, lak of hardwax. In dit geval is er gekozen voor een naturel olie. Wij informeren u graag over de verschillen in afwerking.

Sfeerimpressie

Enige jaren terug leerden wij deze klant kennen tijdens een bezoek aan onze showroom. Hier vertelde hij enthousiast over zijn zojuist aangekochte woning uit 1898 te Haren. De hele woning wilde hij weer in originele staat terugbrengen. Meegenomen in zijn enthousiasme is er destijds besloten in de woning zelf een vloeradvies te geven. Ter plaatse gekomen zagen wij de prachtige details in de woning. Onze eerste reactie was dan ook: hier hoort een traditioneel gelegde Tapis vloer te komen. Een Tapis vloer is namelijk de enige houten vloer die we “strak” kunnen leggen tegen de bestaande plinten, hierdoor komen de prachtige details van de woning zeer tot hun recht.

De plankjes zijn volledig verlijmd en gespijkerd op de vlakke ondervloer. Ter plaatse is de vloer in het geheel geschuurd en zijn de spijkergaatjes gestopt met een mengsel van voegenkit en schuursel van de vloer. Als beschermlaag is er  gekozen voor een naturel olie. De houtstructuur is goed te blijven zien, dankzij de naturel olie.

De vloer  is na al deze jaren echt een onderdeel van de woning geworden. De kinderen zijn hierop groot geworden, maar ook de huisdieren van het gezin leven er op. In de woning vinden we tal van persoonlijke cultuurschatten, verzameld door de jaren heen.

 

Bekijk hier onze Merbauvloer