Wengé stroken naturel geolied

Een Wengé stroken parketvloer geeft elk interieur een warme uitstraling. Wengé, ook wel Panga Panga genoemd is een hardhout uit Afrika. Door de diep bruine tot zwarte kleur heeft een Wengé stroken parketvloer een geheel eigen uitstraling die met geen enkele andere houtsoort te evenaren valt.

Mogelijkheden Wengé stroken parketvloer

Wengé stroken kunnen worden geleverd in verschillende breedtes, variërend van 71mm tot 180mm breed. Wengé is een houtsoort met een hoge hardheid, ook bevat Wengé hout geen looizuur waardoor het niet mogelijk is om de vloer te behandelen met kleurolie.

Wanneer we kijken naar de unieke uitstraling van een Wengé vloer is dit ook niet nodig. De unieke kleur van Wengé hout is met geen mogelijkheid te evenaren, de warme tinten in combinatie met de mooie tekening in het hout maken het een unieke vloer voor vele jaren leefplezier.

De keuze in afwerking is dan weliswaar beperkt, toch kunnen we nog behoorlijk wat kanten op. Een Wengé stroken parketvloer kan worden behandeld met naturel olie, hardwax of met lak. Elk product met zijn unieke eigenschappen als het gaat om bescherming, glans en kleurweergave.

In deze klantcase is er gekozen om de Wengé stroken te behandelen met naturel olie om de warme tinten eruit te laten springen.

Referentie

Achter deze prachtige Wengé stroken vloer zit een uniek verhaal! De vorige bewoner van deze jaren ’30 woning in Den Haag werkte bij Shell en zat geregeld in Afrika. En wat is er nu mooier dan een handgemaakte vloer uit het binnenland van Afrika?

Deze unieke Wengé stroken vloer is volledig met de hand gemaakt door ambachtslieden in Afrika. Elke Wengé strook is met de hand uit een boom gesneden en vervolgens bewerkt om te kunnen worden gebruikt als vloer.

De vloer is overgekomen uit Afrika na een lange tocht op zee en heeft zijn plekje gevonden in het hartje van Den Haag!

De huidige bewoner was erg te spreken over het verhaal achter deze unieke vloer, genoeg om ondanks dat de vloer niet direct aansloot op de meubels deze toch te laten renoveren. De vloer is volledig geschuurd en opnieuw behandeld met naturel olie. Er is bewust gekozen om de naden tussen de stroken  open te laten om het levendige effect te benadrukken.

Vloer details
 • Legwijze

  Verlijmd,
 • Legpatroon

 • Kleur

  Warme kleur, Donkere kleur,
 • Afmetingen

  71x6.2x1100
 • Vloerverwarming

  Ja,
 • Afwerking

  Olie,
 • Merk

Bereken uw totaalprijs voor Wengé stroken naturel geolied

Vul hieronder het aantal vierkante meters van uw woning, winkel of kantoorpand in met daarbij uw gegevens. U krijgt van ons direct een prijsindicatie (inclusief leggen) te zien en deze wordt ook per e-mail naar u toegestuurd.

 • Hidden
  Toegestane bestandstypen: jpeg, png, dwg, swf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
  Optioneel

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

 • Ervaring met het leggen van vloeren sinds 1974
 • Eigen team van parketteurs
 • Jarenlange ervaring met het leggen van houten vloeren op vloerverwarming
 • Webshop met onderhoudsproducten voor uw vloer