Een goede ondervloer

De ondervloer, of ook wel: de fundering, is letterlijk de fundering van uw woning. Het is daarom ontzettend belangrijk dat deze goed geschikt is voor het leggen van een houten vloer. Een houten vloer kan in vele gevallen zowel verlijmd, genageld of zwevend gelegd worden. In alle gevallen is het van belang dat de vloer goed egaal is. Dit is al helemaal van groot belang als u uw vloer ook nog wilt combineren met vloerverwarming, wat in vele gevallen goed mogelijk is. Is uw ondervloer namelijk niet egaal, dan kan uw houten vloer gaan kraken of zelfs scheuren. Daarnaast is ook de ventilatie een belangrijk aspect. Wanneer de luchtvochtigheid namelijk niet goed is, kan uw houten vloer gaan krimpen of uitzetten. Lees hier meer daarover.

Een kwalitatief hoogwaardige houten vloer

In de meeste gevallen staat het uiterlijk van de door u gekozen houten vloer voorop, maar uiteraard heeft de kwaliteit van de houten vloer ook een hoge prioriteit. Heeft u bijvoorbeeld kinderen in huis, of is de vloer bestemd voor een winkelpand? Dan is het logisch dat uw vloer extra intensief belast wordt. In dit geval is het geen onverstandige keuze om te kiezen voor een houten vloer van een harde houtsoort. Deze vloeren zijn erg sterk en ook gemakkelijk in het onderhoud. Kijk gerust eens rond op de Onze Vloeren pagina en laat u inspireren.

Een houten vloer is de basis van uw interieur

Uiteraard speelt uw interieur ook een enorme rol in het algehele plaatje. Daarom is het ook van belang dat u uw vloer afstemt op uw interieur. Houdt u van modern en klassiek, dan kiest u liever ook voor een bijpassende vloer. Maar ook praktische zaken spelen een rol: waarvoor gebruikt u de ruimte, welke afmetingen heeft de ruimte of hoe zijn de verbindingen qua deuren naar buiten. Zo zijn er allerlei zaken die u zich kunt afvragen. Uiteraard kan onze adviseur u daarbij helpen. Dit kan zowel telefonisch als vrijblijvend op afspraak bij u thuis. Neem daarvoor contact met ons op via ons contactformulier.

De afwerking van uw houten vloer

Er zijn diverse manieren om uw vloer af te werken. Zo is het mogelijk om uw vloer te oliën (zelfs in bepaalde kleurstellingen), te lakken (ook te combineren met kleurpigment) en zelfs verven behoort tot de mogelijkheden. Voor alle onderhoudsadviezen kunt u eens kijken naar onze Onderhoud pagina. Iedere houten vloer vereist namelijk zijn eigen manier van onderhoud!

De service

Niet geheel onbelangrijk: de service die u krijgt van uw parketbedrijf. Wij van Baltussen Parket geven u vrijblijvend telefonisch, maar ook op locatie advies om u goed te kunnen helpen. Omdat wij adviseurs door het hele land hebben rijden kunnen wij gewoon bij u thuis komen zodat we met vakkundige ogen kunnen kijken naar de situatie. Daarnaast werken wij met eigen parketteurs zodat we onze kwaliteit nog meer kunnen waarborgen. Een houten vloer is in onze ogen een heuse beleving! Klik hier voor ons contactformulier.