Lamelparket

Een houten vloer is een natuurproduct; hout is van zichzelf niet geschikt voor vloerverwarming. Dit is ook de reden waarom massief houten vloeren niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Massief hout werkt te veel (het hout krimpt of zet uit), en de planken zijn te dik waardoor veel rendement verloren gaat. Lamelparket is hiervoor de oplossing: lamelparket bestaat uit een onderlaag van watervast kruislings verlijmd multiplex met een massief houten toplaag. Deze onderlaag zorgt ervoor dat de werking van het hout wordt teruggebracht tot een minimum.

Houtsoorten

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Toch zijn de meeste houtsoorten uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, zoals eikennotenkambala en afzelia. Deze houtsoorten zijn het minst vochtgevoelig, wat ze het meest geschikt maakt voor vloerverwarming. Andere houtsoorten die goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming zijn bijvoorbeeld esdoorn (ahorn), berken, kersen, jatoba en merbau. Ook bamboevloeren kunnen gelegd worden op vloerverwarming; een voorbeeld hiervan vindt u in een van onze klantcases. Beuken, essen en maple zijn voorbeelden van houtsoorten die niet goed zijn te combineren.

Bauwerk Parkett

In Zwitserland, het thuisland van Bauwerk Parkett, heeft de ontwikkeling van vloerverwarming met hout een behoorlijke voorsprong, omdat er al veel langer (sinds de jaren ’70)  gebruik gemaakt wordt van vloerverwarming. Bauwerk weet daardoor als geen ander hoe een houten vloer gefabriceerd moet worden op perfect gelegd te kunnen worden op vloerverwarming. In onze showroom laten wij u graag de veelzijdige collectie van Bauwerk zien.

Bent u geïnteresseerd in houten vloeren met vloerverwarming?

U kunt hier meer lezen over de de mogelijkheden van houten vloeren met vloerverwarming. Daarnaast vindt u op deze pagina informatie over de kosten.