Eiken traditionele visgraat naturel geolied

Een Eiken visgraat en een Eiken vlechtpatroon zijn 2 prachtige authentieke vloeren. De patronen zorgen voor een bijzonder effect en zijn op veel manieren af te werken. De tapis patroonvloeren stralen een geweldige sfeer uit die zowel in een authentiek en historisch pand als in een modern interieur uitstekend tot zijn recht komt.

Visgraat parketvloeren kennen we tegenwoordig in 2 systemen met ieder zijn unieke uitstraling. Het traditionele visgraat parket en de duoplank visgraatvloeren. Het traditionele visgraatparket wordt gelijmd en gespijkerd op een spaanplaat ondervloer. De duoplank visgraatvloeren, ook wel het prefab visgraat parket genoemd, wordt steeds vaker gebruikt omdat de vraag naar grotere maat visgraatvloeren steeds meer naar voren komt.

De voordelen van traditioneel visgraatparket

 • Traditionele visgraat is in vele sorteringen verkrijgbaar, van Eiken rustiek tot Eiken select
 • De meeste houtsoorten mogelijk i.c.m. vloerverwarming
 • Mogelijkheid om traditioneel visgraatparket af te werken met band, bies en staande sluitfriezen
 • Vloerverwarming mogelijk & minimaal geluidsniveau
 • Traditioneel visgraatparket is een stille vloer, kan ook worden gelegd in appartementen

Traditioneel visgraatparket of duoplank visgraatvloeren, welk systeem past bij u?

Wilt u een authentieke, misschien zelfs klassieke uitstraling, dan wordt er vaak gekozen voor het traditionele systeem, omdat hierbij de visgraat vloer vaak wordt uitgevoerd met een band en bies langs de wanden. Zelfs opstaande sluitfriezen wordt nog steeds door Baltussen Parket toegepast in projecten, om de uitstraling zo dicht mogelijk bij het verleden te brengen.

Klassieke visgraat parketvloeren zijn meestal qua maatvoering niet heel groot, vaak zijn de friezen 28cm of 35cm lang. Gaat men voor een klassieke eiken visgraatvloer, dan is vaak de afwerking ook ingetogen, zoals vroeger werd toegepast, gelakt of naturel geolied.
Ook de meeste visgraatvloeren in een tropische houtsoort, hebben een neutrale afwerking, omdat de houtsoort van zichzelf al kleur en karakter geeft aan de vloer.

Bovenstaande vloeren worden nog altijd veel toegepast omdat een woning of pand er om vraagt! Wij leggen deze vloeren dan ook in Jaren 30 woningen, herenhuizen, rentenierswoningen, vrijstaande villa’s of in panden met een grote historische waarde, zoals bijvoorbeeld Huys Clingendael in Den Haag.

Authentiek patroon in een modern jasje

Veel mensen denken bij visgraatparket gelijk aan een klassieke uitstraling, maar niets is minder waar. Een grote visgraatvloer geeft gelijk een stoerder en robuuster karakter aan een pand, nog steeds kan de afwerking dan eenvoudig zijn, maar bijvoorbeeld de keuze voor iets meer noesten, kan al een hele andere uitstraling geven.

Maar met deze zogenaamde duoplank visgraatvloeren kunnen ook hele nieuwe bewerkingen worden uitgevoerd, omdat de afwerking vaak al fabrieksmatig wordt toegepast. Zo kan een duoplank eiken visgraatvloer geleverd worden als gerookte eiken visgraatvloer, geschaafde eiken visgraatvloer maar ook als verouderde eiken visgraatvloer.

Elke houtsoort heeft zijn eigen charmes qua kleur, tekening in het hout en hardheid. Afhankelijk van de houtsoort zijn er bijzonder veel soorten afwerkingen mogelijk variërend van olie, kleurolie en lak tot een waslaag. Voor meer informatie over afwerkingen neemt u contact op of vraagt u een vrijblijvende offerte aan.

Vloer details
 • Legwijze

  Verlijmd,
 • Legpatroon

 • Kleur

  Warme kleur,
 • Afmetingen

  355x71x6,2
 • Vloerverwarming

  Ja,
 • Afwerking

  Olie,
 • Merk

Bereken uw totaalprijs voor Eiken traditionele visgraat naturel geolied

Vul hieronder het aantal vierkante meters van uw woning, winkel of kantoorpand in met daarbij uw gegevens. U krijgt van ons direct een prijsindicatie (inclusief leggen) te zien en deze wordt ook per e-mail naar u toegestuurd.

 • Hidden
  Toegestane bestandstypen: jpeg, png, dwg, swf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
  Optioneel

Wie is Baltussen

Baltussen Vloeren is altijd op zoek naar een goed gesprek! Wij verkopen niet gewoon vloeren, maar een levenslange belevenis. Kom inspiratie opdoen in onze showroom, of maak een afspraak en haal onze showroom naar u thuis.

 

 • Sinds 1974 landelijke werkzaam in het installeren van parket, hout en PVC vloeren
 • Het totaalconcept met vloerverwarming, wij leggen deze ook aan, zodat garantie en afstemming bij 1 partij ligt
 • Een vast team van zeer ervaren parketteurs en stoffeerders
 • Wij ontzorgen graag in uw vloerproject, vanaf het begin tot NA de oplevering